Jídelníček | Hlavní jídelna
pro týden od 23.04.2018 do 27.04.2018 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
DRUH JÍDLA gramáž zvýhodněná | PONDĚLÍ | ÚTERÝ | STŘEDA | ČTVRTEK | PÁTEK | 1)SOBOTA 2)NEDĚLE |
POLÉVKY 0,3 l | Zasmažačka (koř. zelenina, vejce, krupice) *(1,3,9) Slezská zelňačka (zelí, uz. maso, smetana, žampióny) *(1,7) | Hovězí s rýží a hráškem *(9) Polévka z hlívy ústřičné ala dršťková *(1) | Koprová s bramborem *(1,3,7) Fazolová s uzeninou *(1,6,9) | Ostrá marocká polévka (bílé fazole, cizrna, koriandr) *(9) Dršťková *(1) | Hovězí s drožďovými knedlíčky *(1,3,7,9) Čočková s klobásou *(1,6) | |
KLASICKÁ JÍDLA 100 g | 100g Uzené maso, ghárská, chléb (fazole, kopr, žampióny, smetana) *(1,6,7) 450g Boloňské těstoviny se sýrem (hov. maso, protlak, lečo, sýr) *(1,3,7) | 100g Frankfurtská vepř. pečeně, rýže (paprika ml., salám) *(1) Nudlový s vejcem *(1,3) studený | 100g Zabijačkový guláš, knedlík (vepř. maso, játra, ledvinky) *(1,3,7) 100g Vepřový vrabec, zelí, knedlík (vepř. maso na kostky) *(1,3,7) | 420g Žemlovka s jablky, čaj *(1,3,7) 120g Lašská vepřová pečeně, rýže (kopr, smetana, protlak) *(1,7) | 360g Pohankové rizoto, kysel. okurka (fazolky, hrášek, sýr, mrkev, rajčata, paprika, pohanka) *(1,7) Kuřecí s čínským zelím *(9) studený 280g Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí *(1,3,7) | 50 |
VÝBĚROVÁ JÍDLA 120 g | Fazolový salát s balkánským sýrem (kečup, sojová om., česnek, petrž. nať) *(6,7) teplý 120g Pečená krkovička, brambor, okurek *(1) | 120g Vepřenky s cibulí, brambor, tatarka *(1,3,7,10) Žampiónové smaženky, brambor *(1,3,7) | Kuskus s kuř. masem *(1,9) teplý 120g Smažený vepř.řízek, brambor. salát *(1,3,7) | Fazolový s klíčky a tuňákem *(4,7,10) studený 150g Krůtí maso na černém pivu, brambor. knedlík *(1,3) | 150g Kuřecí závitek z vykošť. stehna s uzen. masem a špenátem, brambor. kaše *(1,3,7) | 150g Jelení maso na smetaně, knedlík *(1,3,7,9) 150 |
SPECIALITA 150 g | 1ks Hermelín na grilu, brambor, tatarská omáčka *(3,7) | Salát s cizrnou a sušenými rajčaty *(10) teplý | 1ks Plněné kuř. stehno, brambor. kaše, okurka (uz. a vepř. maso) *(1,3,7) | Salát cizrnový s kys. zelím a klobásou *(1,3) teplý | ||
SPECIALITA II 150 g | Salát s hermelínem a pomerančem *(7) studený | 150g Špikovaný kotlet, soté z hlívy ústřičné, amer. brambory (smetana, hlíva) *(1,7) | ||||
DIETNÍ JÍDLO | Salát cezar s krevetami *(2,7,10) studený 150 | 50 | 50 | 50 | 50 | |
VEGETARIÁNSKÉ JÍDLO 100 g | 50 | Salát Waldorf s čedarem *(7,8,9) studený | 150 | 150g Hovězí řezy 'OPERA', gratinované brambory (roštěná, játra, červ. víno) *(1,7,12) | 150 | |
MOUČNÉ JÍDLO | Polévka z červ. řepy s jogurtem *(1,7) | 150 280g Květákový mozeček, brambor *(3) | Hovězí s těstovinami *(1,3,7,9) 150 | |||
ZELENINOVÝ TALÍŘ | 150g Rybí filé na kmíně, brambor. kaše *(1,4,7) | Pórková *(1,7) | 150 | 150 | 150 | |
SALÁTY | 150 150 | 50 50 | 50 50 | 50 50 | 50 50 | |
KLASICKÉ JÍDLO 2. SMĚNA 100 g | 50 | Makovec s čokoládou (1ks) *(1,3,7) | 50 | Pařížský dort (1ks) *(1,3,7) | 50 | |
VÝBĚROVÉ JÍDLO 2. SMĚNA 120 g | ||||||
Poznámky k jídelnímu lístku: | ||||||
Vyhotovil: | ||||||
Datum: |